
MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yumurta – iki yumurtanın sarısını üzeri için ayırın
1 paket yas maya
250 gr tereyağı
1 yemek kaşığı seker
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 kiloya yakın un
İÇİ İÇİN
Peynir ve maydanoz
Sarma Çörek Tarifi
Mayayı küçük bir kaseye alın, süt ve şeker ile eritin.
Ardından hamur yoğurma kabına dökün.
Üzerlerine sıvı yağ, yumurtaları, tereyağını, kabartma tozunu ve tuzunu da ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
Ununu da ekleyerek güzelce yoğuralım.
Hazırladığımız hamurun üzerini örterek mayalanmasını sağlayalım, ılık ortamda.
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya ayırın.
Her bir parçayı merdane ile yuvarlak bir şekilde açalım ve 4 eşit üçgen şekilde keselim.
Üçgen şeklindeki her bir parçanın geniş kısmına iç malzemeden koyalım ve saralım.
Fırın tepsisine dizdiğimiz çöreklerin üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürelim.
Sıcak fırının içerisin de yarım saat kadar daha bekletelim mayalanması için.
Çörekler mayalanınca fırının derecesini açalım ve üzerleri kızarana dek pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Teşekkürler