Bilgisayardan Kablosuz Cihaz Kontrol Devresi (USB Adaptörlü)

Bilgisayardan USB İle Kablosuz Cihaz Kontrol DevresiCihazlarınızı bilgisayara bağlayacağınız küçük bir usb adaptör ile uzaktan kontrol edebileceğiniz bir devre. PIC18F2550 ve 433 Mhz RF modülü kullanılmış
Flash bellek büyüklüğünde USB adaptörü ile bilgisayardan devreyi kontrol etmek mümkündür. Devrede 4 adet röle çıkışı mevcuttur.  Bilgisayarda kurulumsuz çalışan program aracılığıyla açılmasını veya kapanmasını istediğiniz cihazı seçebilirsiniz.
Alıcı devresinde 4 adet röle bulunmaktadır. Röleler 7A / 240V AC  gerilimi kontrol etmektedir. Rölelerin ucunda açık ve kapalı kontak bağlantıları bulunmaktadır. Devrenin besleme gerilimi DC 12Volttur. İstenirse 9 – 15V arası bir gerilim kullanılabilir. Devrede RF alıcı verici olarak 433Mhz RF alıcı verici modül kullanılmıştır. RF modülün menzili açık alanda 100 ve kapalı alanda 35 metredir (Farklı ortamlar değerleri etkileyebilir!). Alıcı devrenin boyutları 8 cm x 8.5 cm ‘dir.
Verici devrede USB ile bilgisayar bağlantısı için PIC18F2550 kullanılmıştır. Picbasic Pro ile programlanmıştır. Verici devre için besleme gerilimine ihtiyaç yoktur. USB portundan besleme gerilimi almaktadır. Devrenin boyutları 2 cm x 5.5 cm’dir.

Eğer devreyi sahibinden.com veya gittigidiyor.com’da almak isterseniz size özel ilan verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler