Ev yapımı lahmacun tarifi

Ev yapımı lahmacun tarifi malzemeler:
250 gr. un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz

Harç için malzemeler:
200 gr. kıyma
2 adet domates
1 adet büyük soğan
2 adet yeşil biber
½ demet maydanoz
4 diş sarımsak
1.5 tatlı kaşığı salça

Ev yapımı lahmacun tarifi hazırlanışı:
Harcı hazırlamak için yeşil biber, domates, soğan, maydanoz ve sarımsağı robotta çekin; hazırladığınız karışımı ve salçayı kıymanın üzerine ekleyerek yoğurun.
Lahmacun hamuru için unu eleyerek bir kaba alın.
Maya ve tuz ekleyerek harmanlayın.
Ilık suyun içine zeytinyağı koyun.
Unun ortasını havuz şeklinde açarak suyu bu açıklığa dökün ve yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp dinlendirin.
Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölün.
Her parçayı merdane ile çok ince olacak şekilde açın.
Açtığınız hamurun üzerine harcı eşit şekilde bastırarak yayın.
Fırının ızgara bölümünü en yüksek sıcaklıkta açın.
Teflon tavayı ısıtıp lahmacunu içine koyun.
Tavadaki lahmacunun altı hafif kızarana kadar pişirin ve fırının ızgara bölümüne koyun.
Kenarları hafif kızarınca çıkartarak ikiye katlayın.
Sıcak olarak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler