21 Mart ve Twitter kapatıldı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Twitter'a erişimin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda kapatıldığını açıkladı. Twitter'dan yapılan açıklamada ise "Türkiye'de Erişimin engellendiğine dair haberleri inceliyoruz" denildi.

Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın "Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız" sözlerinden sonra gece saat 23.00'den itibaren Twitter'a girilmiyor.


Telekonomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan sorgulamada da "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (TMK 10. maddesi ile görevli)'nin 20.03.2014 tarih ve sayılı kararına istinaden TİB tarafından koruma tedbirinin uygulandığı" ibaresi yer aldı.


Twitter'dan açıklama
Twitter'dan yapılan açıklamada ise "Türkiye'de Erişimin engellendiğine dair haberleri inceliyoruz" denildi

Erdoğan: Twitter'ın kökünü kazıyacağız Başbakan Erdoğan, Bursa mitinginde yaptığı konuşmada Twitter mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız dedi.

  İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 Memleketin her meselesine burnunu sokandan alim olmaz. Şimdi mahkeme kararı çıktı. Twitter, mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, böyle der hiç umurumda değil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü görecek. Meclis'in kapısını bilmeyenler dün ordaydı. Zannettiler ki Ak Parti gelmeyecek.

"TWITTER'IN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Uluslararası komploların da organizasyonun içinde olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, "Bu Twitterlar var ya, mahkeme kararı çıktı. Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler, bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek, devletin sırlarını bu tür kanallarla uluslararası yerlere fitnelemek değildir. Buna fırsat vermeyeceğiz. Süratle bu adımı atıyoruz. Ülkemin güvenliği burada söz konusu. Ülkeme fitne fesat sokmak isteyen, ister ulusal uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti ve bizi bulacaktır. Zaten sizin bize verdiğiniz güç olmasa bu adımları atabilir miyiz? Siz bize bu gücü verdiniz. 4 bakanla ilgili fezleke dediler. Dün parlamentodaydılar. 10 gün sonra seçim var. Bundan sonra yapsaydınız olmaz mıydı. Ruh ikizleri bir araya geldiler. Twitter 'a girmek için bilgisayarlarda DNS ayarlarını değiştirmek ya da VPN uygulaması satın almak gerekiyor. Google 'a VPN yazarsanız, satın alabileceğiniz ya da belli süre bedava kullanabileceğiniz programları siz gösterecektir.

 MOBİL'DE YASAKLARI AŞMAK İÇİN YAPILACAKLAR 

Akıllı telefon ve tabletlerde mobil olarak twitter'a girebilmek için Google Play ya da Apple Store'dan "Hotspot Shield" ya da "onavo protect" programını indiriniz. Başbakan Erdoğan Bursa'da gerçekleştirdiği mitinginde Twitter hakkında açıklamalarda bulundu

Başabakan Erdoğan'ın konuşması şöyle: 'Bu Twitter'ın falan kökünü kazıyacağız. Fitneye izin vermeyeceğiz. 4 Bakanla ilgili fezleke dediler, dün parlamentodayım. Seçime 10 gün var. Seçimden sonra yapsak olmaz mıydı? CHP, MHP, BDP ve Pensilvanya. Meclisinin kapısını bilmeyenler dün oradaydı. Zannettiler ki AK Parti gelmeyecek. '


Twitter kapatıldı

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Şimdi bakın uluslararası komplolar bu işin içinde. Çok ilginç. Bu
Twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Evet evet hepsini, efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek değildir,

özgürlük devletin sırlarını bu tür kanallarla uluslararası yerlere, fitnelemek, sufle etmek değildir."
Buna fırsat vermeyeceklerini belirten Erdoğan, süratle bu adımı attıklarını, ülkenin güvenliğinin burada söz konusu olduğunu söyledi.
Erdoğan, "Ülkeme fitne, fesat sokmak isteyen ister ulusal olsun, ister uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve bizi bulacaktır" dedi.
Erdoğan, kendilerine bu gücü halkın verdiğini belirterek, bunun da gereğini yaptıklarını ve yapacaklarını ifade etti.

Başbakanlık'tan "Twitter" açıklaması

Öte yandan Başbakanlık Basın Müşavirliğinden, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir sürecin söz konusu olduğu" bildirildi.
Başbakanlık Basın Müşavirliğinden AA'ya yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında, Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı
linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunmuş ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir. Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır."





3 yorum:

  1. Kapatılması çok iyi oldu ama tekrar açıldı arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  2. Ülkemizde bulunan paralel devlet herşeye karışmaktadır.

    YanıtlaSil
  3. Belki akıllanmıştır kuş? Olamaz mı :)

    YanıtlaSil

Teşekkürler