Çilekli Pastanın Yapılışı

Pandispanyası için;

4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su

Kreması için;

1 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
3 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı margarin



Üzeri için;

1 paket krem şanti
4 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
Çilek
Pandispanya için yumurta akları bir kasede (cam ) krem şan ti kıvamını alana kadar çırpılıyor. Üzerine şekerin yarısı eklenerek şeker eriyene kadar tekrar çırpılıyor. Başka bir kase de ise yumurta sarıları, kalan şeker ve kaynar su karıştırılarak tekrar şeker eriyinceye kadar çırpılıyor. Ardından yağ ekleniyor bir iki çırpılıyor. Yumurta akları ve sarıları birleştirilerek üzerine un ve kabartma tozu elenip karıştırılıyor. Yağlanan ve biraz unlanan kalıba dökülüyor. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına sürülüp pişiriliyor (40-45 dakika kadar)

Kreması için ise bütün malzemeler tencereye alınarak ocağa konuluyor. Koyulaşana kadar karıştırılarak pişiriliyor.

Pişen kek soğuduktan sonra bıçak ile ortadan ikiye kesiliyor. Krema orta kısma yayılıyor. Diğer parçası üzerine kapatılıyor. Dolapta yarım saat kadar bekletiliyor. Krem şanti hazırlanarak üzeri ve yanları kapatılıyor. Minik bir tavada 1 yemek kaşığı margarin eritiliyor ve üzerine kakao eklenerek karıştırılıyor. Bu karışım ve çileklerle pastanın üzeri süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler